A Comvita Fluormentes fogkrém összetevői és összhatásuk

Propolisz

A propolisz, vagy más néven méhszurok, gyantás anyag, melyet a méhek állítanak elő és a kaptár bejáratánál, valamit más részein használják azt a rések betömésére, a külső baktériumok, vírusok, gombák távol tartására. A méhek gyantát gyűjtenek, ezt keverik össze enzimekkel és méhviasszal, így jön létre az értékes propolisz, melyet az emberek egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt használnak.

A többek között vitaminokat, nyomelemeket, enzimeket, vagy pl. fehérjéket az aminosavakkal együtt tartalmazó porpolisz maga a természetes antibiotikum, többek közt a szájüreg egészségének megőrzésére is alkalmas.

Mint a Comvita fogkrém egyik fő összetevője, a propolisz fogápolási szempontból jelentős: a fogak és az íny egészségét egyaránt támogatja. Tudjon meg többet a propolisz fogápolási jelentőségéről! >>>

Teafaolaj

Az Ausztrália térségében őshonos teafaolaj legyen árnyaltabb, vagy átlátszó állagú, nagyszerű fertőtlenítő hatásairól ismert, kiváló antiszeptikus tulajdonságú kivonat. Baktérium- és gombaölő, valamint mikroorganizmus-ellenes hatékonyságának nagy hasznát vehetjük.

Elsősorban bőrápolásra, és a fogászat területén alkalmazzák. Előbbire jó példa a teafaolaj bőrnyugtató tulajdonsága, míg utóbbi esetében mindenképpen említést érdemel fogínygyulladásra gyakorolt jótékony hatása.  Kiemelendő, hogy a teafaolaj pár cseppjének vizes elegyével a szájüreg fertőtlenítése, de még a kellemetlen szájszag is orvosolható.
Olvasson részleteket a teafaolaj és a szájhigiénia témakörében! >>>

Xilitol

A természetes cukorpótlók egyik legismertebb tagja a xilitol. Nevezhetjük xilitknek, vagy nyírfacukornak is. A cukorhoz képest jóval egészségesebb, hiszen kalóriaszegényebb, alacsony glikémiás indexének köszönhetően nem emeli meg számottevően a vércukorszintet, lassabb, nyújtottabb felszívódású.

Jóformán minden étrendbe beilleszthető (ha más nem a cukor ízének a pótlása okán), így cukorbetegek is fogyaszthatják.
Azt, hogy egészségesebb mint a cukor mi sem bizonyítja jobban, minthogy a fogazat egészségére is pozitív hatással van azáltal, hogy a lepedékképződést és a fogszuvasodást mérsékelheti, a fogzománcot erősítheti. Tudja meg, pontosan hogyan is történhet mindez! >>>

SLS nélkül

A Comvita fogkrém egyik nagy előnye, hogy számos fogkrémmel vagy tisztálkodási szerrel ellentétben az összetevői listájáról hiányzik a Sodium Lauril Szulfát, röviden az SLS! osszetevok

Az SLS habár takarítási, vagy zsíroldási szempontból remek anyag, a szervezetre nézve már kártékony. anyag a szervezet egészségére nézve, és bár sokak mindennapi környezetében is megtalálható (takarítószerek, habfürdők stb. összetevőjeként stb.), sokan nem is vagyunk tisztában azzal, hogy bizony SLS-t használhatunk.

Az SLS gyors felszívódásra képes, irritálhatja a bőrt, a szemet, vagy akár a száj nyálkahártyáját is. Kutatók szerint az SLS-t tartalmazó fogkrémek rendszeres használata idővel a fogzománc rombolódásának, de akár a fogszuvasodás létrejöttének a veszélyét is magában hordozhatja.
Arról, hogy pontosan milyen károkat okozhat az SLS szervezetünkben, bővebben olvashat, amennyiben IDE KATTINT! >>>

Fluoridmentes fogkrém

A fluor nagy mennyiségben erősen toxikus, mérgező hatású a szervezetre nézve. Nagy reakcióképességű anyag. Molekulái, a fluoridok lehetnek szerves, vagy szervetlen molekulák. Ami igazán veszélyes, az az utóbbi!

Szervetlen fluorid a nátrium-fluorid, mely egyértelműen toxikus hatású anyag, és többször találkozhatunk vele mindennapjainkban is, mint gondolnánk! Például több, akár népszerű fogkrém összetevőjeként is szerepelhet. A fogorvosok ajánlása sem véletlen, hogy a fluoridmentes fogkrémekre használatára irányul, hiszen a fluorid a fogak egészségét rombolhatja, nagy mennyiségben a fogzománcot is gyengíti.

Arra, hogy a szervezet más pontjain is kártékony, jó példa az, hogy az agyban található aprócska tobozmirigy működését is visszaveti! KATTINTSON TOVÁBB >>>

A Comvita fluorid- és SLS-mentes fogkrém alapvető összetevői a fentebb említettek. A teljesség igényéhez hozzátartozik, hogy a fogkrém olyan természetes összetevőket tartalmaz még, nyomokban, vagy hozzáadva, mint pl.: Kalcium-karbonát , glicerin, víz, édes-gyökér gyökér kivonata, édeskömény olaj, menthol, vagy a fodormenta levelének olaja.
(Az összetevők pontos listáját lásd a dobozon, az ‘Összetevők’ rész után)